Arhivă blog

joi, 15 septembrie 2022

Produse de proiect: Erasmus ”Peer impression- a common framework for raising tolerance and mutual understanding in Europe (2019-1-PT01-KA229-061304_5)”

     Proiectul ”Peer Impression: a common framework for raising tolerance and mutual understanding in Europe” derulat în perioada 2019-2022, a avut ca țări participante Portugalia, România (prin Colegiul Național ”Octav Onicescu”), Italia, Grecia și Turcia. 


    Obiectivul principal al proiectului este să dezvolte empatia prin cooperarea interculturală și să combată intoleranța și bullyingul, fenomene care afectează profund relațiile interumane. 

    În acest articol vă prezentăm produsele de proiect realizate în cadrul activităților. 

    Dicționar audio realizat prin colaborarea tuturor tarilor participante;

    Chestionar - How tolerant are you? 

    Mannequin challenge

    Bookmarks

















    Piesa de teatru ”On the Stage” - a fost utilizată tehnica „teatrul opresaților”, iar mesajul central a fost scris în toate limbile țărilor participante și a fost prezentat la final: TOLERANȚĂ. 

    Echipa României a realizat imaginile care sugereaza valori umane precum toleranță, acceptare, încredere, simpatie etc, a participat activ la punerea în scenă a piesei de teatru și a creat un poster cu mesajul ”Toleranță”.












    Mai multe informații puteți vedea pe site-ul oficial al proiectului

    Fiecare întâlnire de proiect a fost marcată de prezentarea unui filmuleț cu titlul ”My country, my city, my school” în care se proiectau valorile umane ce stau la baza proiectului.  (aici, aici, aici si aici)

    Si opinii ale elevilor nostri: 

https://youtu.be/ld5tYJ8MftQ 


    Prin colaborare, utilizând abilitățile digitale îmbunătățite în perioada pandemiei, elevii din toate țările participante au creat un calendar care surprinde cele mai importante sărbători ale fiecărei țări:




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu